nieuwbouw scholen kamerikGemeente Woerden heeft voor de nieuwbouw van twee Kamerikse basisscholen Kwakkenbos B.V. geselecteerd als aannemer. Bij de aanbesteding scoorden we het hoogst op de combinatie van prijs, plan van aanpak, duurzaamheid en het creëren van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De bouw van het scholencluster kan van start in de tweede helft van 2018. De oplevering is in de tweede helft van 2019.

Het ontwerp van Frencken & Scholl Architecten voor het nieuwe schoolgebouw is definitief en de procedures voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning zijn afgerond. In de tweede helft van dit jaar gaan we aan de slag op het bouwterrein en kan de eerste paal van het nieuwe schoolgebouw geslagen worden. De oplevering is in de tweede helft van 2019. Wanneer de scholen precies hun intrek nemen in de nieuwe huisvesting, hangt af van de detailplanning en zal in overleg worden bepaald.

Het schoolgebouw wordt de meest duurzame van Gemeente Woerden. Er is geen gasaansluiting en de benodigde elektra wordt opgewekt door de zonnepanelen, een nul-op-de-meterschool.