‘ t heem

Gelegen op een ideale locatie tussen het Blaricumse dorp en het Gooimeer, met de A27 heel dichtbij vind u in het laatste deelplan van woonwijk De Blaricummermeent het project ’t Heem. Dit project bestaat uit 14 twee-onder-één-kap woningen en 3 vrijstaande woningen. De 17 woningen zijn gelegen aan de Meenstroom, nabij het centraal gelegen Meenthuis.

De woningen zijn verdeeld over twee bouwvelden, die elk een eigen architectonische karakteristiek kennen. De relatie met het water en het Meenthuis vormden hierbij een belangrijke uitgangspunten voor de woningontwerpen.

De bestaande bebouwing en het kenmerkende groene karakter van het oude dorp Blaricum vormen de inspiratie voor de architectuur en woonomgeving in de Blaricummermeent. Deze karakteristieken zijn op een eigentijdse wijze vertaald in de ontwerpen. Dit komt tot uiting in de kapvorm, overwegend een lage gootlijn en verspringende rooilijnen. De architectuur is gevarieerd, maar kent ook een duidelijke samenhang per bouwveld. De karakteristieke kapvormen (mansardekap of asymmetrische kap met ronde nok) zorgen voor eenheid, maar zijn op verschillende wijzen gematerialiseerd (riet en pannen).

De gevels zijn modern en open vormgegeven, waardoor de woningen tevens een moderne eigentijdse uitstraling krijgen. Bijzondere metselwerkdetails en houtaccenten in de gevels worden per type op verschillende wijzen gecombineerd in het plan. De hagen met gevarieerde beplanting en de toepassing van bomen in de privé voortuinen zorgen voor een groene kwaliteit van de woonomgeving.

  • Blaricum
  • KP Ontwikkeling
  • 2022
  • Sacon