In Nieuwerbrug aan den Rijn gaan we in opdracht van de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk starten aan de bouw van Integraal Kind Centrum De Brug. ICS Adviseurs B.V. zal de directievoering en het projectmanagement verzorgen.

Eind 2024 zal het gebouw in gebruik genomen kunnen worden door BS De Brug (basisschool SPCO Groene Hart), Kind & Co Ludens (kinderopvang) en Stichting Sport en Welzijn.

Het eenlaagse gebouw is ontworpen door De Zwarte Hond en heeft een volledig houten draagconstructie met CLT- en houtskeletbouwwanden. Het
dak wordt voorzien van sedum dat koelend werkt in de zomer en isolerend in de winter. Bovendien bevordert sedum een gezond ecosysteem, vergroent het de omgeving en ondersteunt het de flora en fauna. De bodemwarmtepomp is een milieuvriendelijke en efficiënte manier om het gebouw te verwarmen, het gebouw is daardoor energieneutraal.

Tijdens de bouw maken onze keten ook gebruik van groene stroom welke we verkrijgen van de zonnepanelen op ons ketenpark. Met de afvalstromen zijn we zeer bewust bezig, we minimaliseren deze zo ver als mogelijk.