We zijn verheugd om aan te kondigen dat we in samenwerking met Woonstichting Stek een overeenkomst hebben getekend voor de bouw van 24 eengezinswoningen voor sociale huur in de wijk Patrimonium in Hillegom. Dit project, gelegen aan de Talmastraat en Vlietstraat, vormt de afsluiting van de grootschalige transformatie van de wijk. Als alles volgens plan verloopt, worden de woningen in februari 2025 opgeleverd.

De 24 eengezinswoningen die op de locatie stonden zijn al enige tijd geleden gesloopt. Er komt eenzelfde aantal terug. De nieuwe woningen voldoen aan alle moderne eisen: optimaal geïsoleerd, een gebalanceerd ventilatiesysteem, warmtepomp en zonnepanelen.

“Wij zijn er trots op dat er voor ons bedrijf een mooie rol is weggelegd om een fijne woonplek te creëren voor mensen waar zij zich thuis voelen en volop kunnen genieten,” aldus Michel Kwakkenbos.

De bewoners van de wijk vormen een hechte gemeenschap. Op een steenworp afstand van de nieuwe woningen ligt de speeltuin met verenigingsgebouw De Kapertjes. “Deze wijk is een hechte gemeenschap. We hebben er heel bewust voor gekozen om eengezinswoningen terug te bouwen. Zo blijft het karakter en de samenhang in stand,” aldus Joke van den Berg, bestuurder van Stek.

Patrimonium is een groene wijk, wat bijdraagt aan een prettige woonomgeving. Daarnaast maakt het gevarieerde woningaanbod de buurt fijn om te wonen voor verschillende doelgroepen, waaronder gezinnen, ouderen en starters.